Välkomna till Saltsjöbadens Skidarena säsongen 2023/2024

Förberedelser inför den stundande skidsäsongen är i full gång. Årets bana kommer förhoppningsvis att bli både roligare och mer utmanande än tidigare år då vi ändrar sträckningen en aning.

Spåret är fortfarande 2,4 km elbelyst när det är fullt utbyggt.

Välkommen att köpa säsongens spårknapp, pris 1 395 kr fram till och med 24e december, efter 24e december 1 695 kr, klicka på länken nedan.
(Medlemmar i Saltsjöbadens Golfklubb köper spårknapp till det rabatterade priset 1 095 kr, följ köplänk för medlem nedan)

Spårknapp för säsongen 2023/2024

Klicka på länken nedan så kommer du till betalningen av spårknappen

Köp av spårknapp 2023/2024

För att hämta spårknapp kan du komma förbi kansliet på golfklubben mellan 09-15 tis-tor. Alternativt går det att hämta av funktionärer vid starten av skidspåret lördagar och söndagar 10-12.

Välkommen till Saltsjöbadens Skidarena

Som vi alla vet har golfbanor runt om i landet sedan länge används för att åka skidor på under vintern. Det är ett naturligt inslag i många kommuners- och samhällens vinteraktiviteter där den lokala golfklubben ställer sina ytor till förfogande. Detta har sedan lång tid också gällt för Saltsjöbadens Golfklubb och har verkligen uppskattats från såväl åkarnas som Nacka kommuns sida.

Möjlighet att skapa konstsnö och en grundtanke från vår sida att försöka bredda nyttjandet av vår bana ledde fram till att vi 2016 började etableringen av en högkvalitativ skidanläggning med konstsnö och elljus. Anläggningen stod klar 2018 och har sedan dess drivits i den mån väderleken så har medgivit. Från Golfklubbens sida vill vi fortsätta på den inslagna vägen och genom att fortsätta upplåta golfbanan för skidåkning på en väldigt bra anläggning. Vi planerar nu för fullt inför säsongen 2023/2024 och räknar med att starta våra 3 snökanoner så snart vädret så tillåter.

Välkommen till säsongen 2023/2024

Saltsjöbadens Skidarena erbjuder skidspår som, fullt utbyggt, är 2,4 km långt. Hela slingan är elbelyst vilket gör att du som gillar åka tidiga morgnar eller på kvällen inte behöver ta med pannlampan (även om den underlättar).

Vår ambition är att erbjuda ”Stockholms bästa konstsnöspår”, en utmärkelse vi fick av Svenska Dagbladet häromåret, och inte bara det fick utmärkelsen Stora Skidspårspriset 2023!

Du hittar oss på golfklubben i Saltsjöbaden och för alla barn- och ungdomar upp till 18 år är åkning kostnadsfri. Vi kommer försöka ha öppet söndag till torsdag mellan klockan 06.00 och 21.00. Fredag och lördag stänger vi kl 18:00.

Du hittar all viktig information under senaste nytt samt på vår hemsida Saltisskidor.se, på Facebook – Saltsjöbadens Skidarena och här på Saltsjöbadens Golfklubbs hemsida.