Hej alla juniorer!

Varmt välkomna till en ny härlig golfsäsong!

Vi vill vara en av Sveriges ledande klubbar inom barn – och ungdomsgolf. Det som utmärker oss, är hög kvalitet på verksamheten, ett stort antal juniorer och även löpande hög nivå på klubblag och individuella spelare. Sammanfattningsvis strävar vi efter att vara ett föredöme när det gäller organisation och utveckling av barn och ungdomars golfkunnande.

Så många som möjligt, så länge som möjligt i en så bra verksamhet som möjligt Här kommer information från Idrottskommittén och inbjudan till säsongens aktiviteter. Varmt välkomna till en ny säsong!

Anmälan till aktiviteter och all löpande information hittar ni på vår hemsida via Svenskalag.

Peter Hansson / Head Pro, Sebastian Vingeskog / Idrottsansvarig & Idrottskommittén

Våra träningsgrupper

För att hitta en grupp som passar dig tycker vi det är viktigt att först utgå ifrån vilken grupp dina vänner är med i. Golf som individuell idrott har en otrolig möjlighet att träna och tävla med jämna förutsättningar. HCP systemet skapar stora möjligheter att göra tävlingar rättvisa och vi tränare på golfklubben arbetar aktivt med så kallad ”Challenge Point” på träningarna, att träna på din perfekta nivå. Nästan alla träningsövningar vi genomför går att individuellt anpassa för att göra träningen rolig oavsett nivå och att få uppleva den typen av träning med sina bästa vänner är det perfekta konceptet för utveckling.

Knatteträning kostnad 1 200kr

Knatteträning görs för åldrarna 6-7år. Denna träning är ledd av utbildade juniorledare som genomgått minst Golfens ledarutbildning (GL) 1 och 2. Träningsplaneringen görs av PGA utbildade tränare och vi har även som målsättning av närvara på vissa pass för att kvalitetssäkra och följa upp hur träningen sköts. I knatteträning kräver vi dock att någon förälder är närvarande för att hjälpa juniorledaren med säkerheten. Träningen sker på vår (6 träningspass) och höst (4 träningspass) med totalt 10 träningspass varav avslutningen är ett längre pass då vi tar ut barnen på vår 9-hålsbana!

Breddträning kostnad 2 200kr

Breddträningen görs sedan från 8 års ålder. Här har vi fokus på glädje och utveckling. Vi går igenom grunderna i varje typ av slag medans träningspassen även har mycket fokus på lagtävlingar med olika utvecklingssyften. Träningen anpassas mycket efter gruppen som står framför oss men breddträningens utbildning handlar i stor del om golfens grunder i både teknik som golfvett. Träningen sker på vår (7 träningspass) och höst (6 träningspass) med 13 träningspass i respektive grupp. Men den innehåller även en uppstart, fredags faddergolf/scramble (tot. 6 tillfällen) samt en avslutning på hösten. Träningen är ledd av utbildade Professional Golfers Association (PGA) tränare.

Utbildningsgrupp kostnad 2 200kr

Utvecklingsgruppen är för dig som har kommit en bit längre i golfen men kanske inte ser elitspelandet som det viktigaste i din utveckling. Du vill hitta kompisar som hänger och spelar mycket på golfbanan men kanske inte är den som vill åka iväg på andra banor och testa din förmåga i tävlingssammanhang.

Träningsupplägget är detsamma som breddträningen medans utbildningen är lite mer avancerad och det sker mer individuella tävlingsmoment i träningen. För dig över 12 år och under 36 i hcp.

Tävlingsgrupp kostnad 5 200kr

Vill du tävla och hitta vänner med samma ambitionsnivå. En grupp där alla spelar hela sommarlovet samt kompisar du åker till tävlingar runt om i distriktet med så kan tävlingsgrupp vara något för just dig. I tävlingsgruppen handlar utbildningen i högre grad om prestation i tävlingssammanhanget. Vi riktar träningspassen på att utbilda ungdomarna i idrottspsykologi och träningsinlärning för att göra dem redo för vad som krävs i en elitsatsning. I elitspelarens karriär krävs mycket egen träning utanför gruppträningarna och då är det viktigt för juniorerna att lära sig lägga upp sina egna träningspass samt analysera och reflektera över sitt egna spel för att träna på bästa sätt. I tävlingsgrupp ingår träning på våren (minst 7 träningspass), sommaren (9 träningspass), hösten (6 träningspass), fredagsträningspass (6 tillfällen) samt vintern (sporadiskt spel på 9-hålsbanan när väder tillåter). Här ingår även 2-dagarsläger i början på sommarlovet, rangekort (värde 3 000kr), 4st 25min privatlektioner samt möjlighet till tävlingsersättning.

Team Saltsjöbaden

Team Saltsjöbaden är för dig som tidigare varit tävlingsgrupp deltagare men nu har börjat på golfgymnasium éller college och inte kan delta på vår och höst träningarna. Du är en del av elitlaget och tävlar i det Nationella Seriespelet och/eller JSM Klubblag för att representera golfklubben och vi erbjuder dig privatlektioner samt sporadiska lagsammanhållningsträffar för att göra dig redo för din elitkarriär samt deltagande i lagtävlingarna i golf Sverige.

Sommarläger kostnad beroende på antalet dagar

Sommarlägret är till för både nya golfspelare som erfarna. Fokus är på glädje och utveckling då vi blandar fokuserad träning med lagaktiviteter i lek och tävlingsform samt går ut på 9-hålsbanan varje dag. Varje dags schema är träning till lunch och spel på 9-hålsbanan samt avslutning efter lunch. Enda kravet vi har är att man deltagit i en nybörjarkurs och att man klarar av 3timmar träning och ett varv på 9-hålsbanan varje dag under 1 vecka.