Klubben

Saltsjöbadens Golfklubb är en modern golfklubb med anrik historia. Hos oss svingades de första klubborna redan år 1929. Sedan dess är vår strävan att vara en attraktiv golfklubb för alla kategorier av människor, med välskötta banor, god service och som främjar golfen som idrott.

Det är med stolthet vi 80 år efter starten fick ta emot utmärkelsen Årets Golfklubb av Stockholms golfförbund. Men den största stoltheten har vi i våra många nöjda medlemmar och gäster, våra utmanande banor i vacker skogsmiljö och våra hängivna medarbetare.

Varmt välkommen hit du också!

Klubbens historia

Saltsjöbadens Golfklubb (GKS) bildades 1929 och är en av landets tio äldsta golfklubbar.

I dag har klubben en 18-hålsbana som invigdes i september 1976 och en 9-hålsbana som till vissa delar är den ursprungliga, invigd i juni 1929.

Ett antal skickliga golfare har startat sin karriär i Saltsjöbaden. G.A. Bielke, Hasse Hedjersson och Thure Holmström är välkända mästerskapsnamn.
Klubbens mest framstående golfare är en kvinna. Maud Hårleman var flerfaldig svensk och nordisk mästarinna och dominerade damgolfen under 40-talet.

Som klubbhus fungerade i många år övervåningen på stationshuset vid Tattby innan detta brann ner. Nuvarande klubbhus togs i bruk 1973 och har sedan byggts ut i etapper.

18-hålsbanan har under de senaste åren byggts om och har idag alla utslagsplatser från grästees, 11 ombyggda greener och tre nybyggda hål.