Övningsområden

Saltsjöbadens Golfklubb har goda möjligheter till träning. Förutom drivingrange och puttinggreen kan vi erbjuda två områden för träning med egna bollar. Våra övningsområden är välbesökta av både medlemmar och gäster. Övningsområdena för egna bollar lämpar sig mycket bra för gruppträningar. Är du intresserad av att boka träning, kontakta vår shop så hjälper vår Pro dig att boka in lämplig tid.

Drivingrange

Vår drivingrange har måttangivna avstånd och vi har upphöjda målgreener att spela mot.

Det finns två bollmaskiner för drivingrangen på vardera sida rangen. Den ena bollmaskinen finns bredvid den stora prakeringen samt den andra bollmaskinen finner du vid på vägen ned till utslagsmattorna från klubbhuset bredvid hål 18.

Rangen är ca. 230m lång och jämsides ligger klubbhus, träningsområden och lägenhetshus uppe på Ljuskärrsberget. Pga detta gäller driverförbud och träning med eget ansvar på säkerhet för allt och alla runt omkring oss.

Övningsområde för träning med egna bollar

Övningsområdet ligger i direkt anslutning till klubbhuset där du kan träna bunkerslag, pitchning, chippning och puttning. På väg upp från parkeringen finns tre övningsgreener med möjlighet till wedgeslag, chippning och bunker. Vid klubbhuset har vi en stor och undulerad puttinggreen. Samt nere vid rangenmattorna (bansidan vid hål 18) har vi en chippinggreen.