Våra tränare

Peter Hansson

Headpro på Saltsjöbadens GK sedan 2007. Var innan det Headpro på Troxhammar GK i 13 år.
Gick tränarutbildningen 83-84.
Har vidareutbildat mig med STU-kurser:Pedagodik, Mitt eget spel, Elitutveckling inför OS,
Också TU Golfpsykologi
Har också sen tidigt -80tal arbetat som säljare inom golfen och också drivit golfbutik i Vasastan i flera år..
Som spelarmeriter: Spelade som ung på SGT i flera år. Har alltid hållt igång tävlingsgolfen genom att försöka kvala till British Open/numera Senior British Open.
Min karriär började -68 när jag gick nybörjarkurs i Mölle. Hittade ett golfset i morfars hus inne i reservatet i Mölle där vi har boende vid 15e green. Han var professor Carl Lindroth. En av dom lärda i fråga Lund!= Dold talang. Nästan lika bra på skalbaggar & fjärilar som på golfbollar!

Brinner för allt som har med spelet golf att göra. Alla som vill kan bli bättre!!

0704-22 35 88

Sebastian Vingeskog

Golf har länge varit en stor del av mitt liv. På Saltsjöbadens GK har jag nu arbetat i över fem år då jag sedan 2019 arbetat som tränare på heltid och tidigare assisterat på klubben vid sidan av en egen elitspelarkarriär. Förutom mina golfmeriter har jag även studerat och blev klar med en masterexamen i idrottsvetenskap från Gymanstik och Idrottshögskolan i Stockholm våren 2022. Även studerar högre tränarutbildningen som utförs av PGA.

Med högre utbildning inom psykologi, motivitation, biomekanik och allt som handlar om helheten för golfspelaren vill jag hjälpa människor att hitta sin glädje med idrotten och hjälpa idrottaren mot deras egna målsättningar. Mentala biten och hur kroppen reagerar på olika situationer är mitt starkaste område och förutom det älskar jag att träna och lära ut närspel.

Vill du utveckla din mentala förmåga, bli vassare på närspel eller utveckla någon annan av spelets delar är det bara att kontakta mig.

sebastianchansson@gmail.com
0707-52 26 64

Henrik Sohlberg

Golfen började mig 1998 när jag, 6 år gammal, tog min första golf lektion av Peter Hansson. Jag fick lära mig att jag skulle hålla en bra ”finish”. Efter det var jag fast och har jag spelat golf i 25 år.

Hösten 2017 gick jag PGA’s tränarassistentutbildning TAU men har inte valt att jobba som tränare förens nu då jag helhjärtat satsat på min egen spelarkarriär som mestadels tog plats på SGT. Utöver detta har jag även en Bachelor i Business, Finance från San Jose State University, där jag pluggade och spelade för skolans collegelag.

En kul parantes är även att jag har en 15:e plats som caddie på PGA touren till mitt namn.

Jag tycker golf är det roligaste som finns och är även väldigt intresserad av utrustningsdelen.

Golf ska vara kul och med rätt förutsättningar kan alla bli bättre!

Tveka inte att rycka tag i mig eller utmana mig i en chiptävling!

Mobil: 0707-86 89 88