Boka starttid

Bokningsinformation

Tidbokningsregler

På Saltsjöbadens GK ska alla personer i bollen vara identifierade med golf-id när du bokar en starttid.

Anledningen är flera fördelar som följer med registrerade golf-id:

• Enkelt att se sina bokade tider i Min Golf/Min Golf Bokning.
  • Smidigt att göra en hcp-justering efter en avslutad rond.
  • Underlättad kommunikation med receptionen vid om- eller avbokning av tider samt vid ankomstanmälan.
  • Användning av olika appar för golfspel, såsom Min Golf Bokning, On Tag, Game Book, Caddee mfl. kommer bli mer funktionellt, bl.a. för scorehantering.

Vanliga frågor (FAQ)

Hur många tider kan jag som medlem boka?

Som fullvärdig medlem får du ha 3 tider bokade samtidigt på ditt golf-id varav max 1 helgtid. Övriga medlemskap får ha 2 förbokade starttider varav max 1 helgtid. Dessa tider kan du boka hur lång tid som helst i förväg.

Vill ni planera och boka speltider längre fram i tiden utan att det begränsar möjligheten att boka och spela i närtid? Medlemmar kan göra gruppbokningar utöver gällande bokningsregler mot en avgift.

Medlemmar som bokar eller ingår i en bokning där antalet samtida bokningar överskrids, betalar gäst till medlemsgreenfee.

Avgiften för bokningar utöver det maximala antalet bokningar erläggs vid bokningstillfället och återbetalas ej vid eventuell avbokning.

Bokningen sker via kansliet och golf-id ska, vid bokningstillfället, uppges för samtliga medlemmar som ingår i bokningen.

Hur bokar jag enklast en golftid?

Du bokar din starttid smidigast via appen Min Golf Bokning (MG Bokning), men precis som innan kan du även boka via Internet på Min Golf, per telefon (08-717 01 25), på plats i receptionen eller i vår terminal i receptionen.

Vi rekommenderar att du använder funktionen Mina Golfvänner i MG Bokning och i Min Golf, då går det snabbt och smidigt att boka in de du ska spela med.

Hur laddar jag ner Min Golf Bokning (MG Bokning) till min telefon?

MG Bokning finns att ladda ner på App Store och Google Play Store (kostnadsfritt).

App store

Google play

Hur lägger jag till en gäst utan att betala greenfee vid bokningstillfället?

Boka som vanligt, men välj att bocka ur den ikryssade rutan för betalning av greenfee. Gästen kan sedan betala sin greenfee själv via MG Bokning, i Min Golf eller receptionen vid ankomst.

När under säsongen har vi tidsbokning?

Vi har tidsbokning alla dagar mellan 05:00-20:00 på både 9-hålsbanan och 18-hålsbanan. (April-Oktober)

Vad gäller för bokningsregler?

Du kan boka dina starttider så lång tid i förväg som du önskar, dock endast 30 dagar innan om du bokar via MG Bokning.

Vad gäller för de sk. mellantiderna?

Våra mellantider är varje dag, med första tid kl 08:50, sedan varje 50-tid fram till 16:50. Dessa tider kan fullvärdiga medlemmar boka 1 dag i förväg fr.o.m. klockan 06:00. Samma dag släpps tiderna för övriga bokare.

Vad gäller för avbokningsregler?

En bokad tid som inte ska användas ska avbokas i så god tid innan som möjligt, dock senast 2 timmar innan aktuell starttid för att kunna ge möjlighet för andra medlemmar eller gäster att boka tiden.

Bokad starttid kan avbokas utan kostnad senast 2 timmar innan bokad tid. Sker avbokning senare debiteras bokaren starttidens ordinarie greenfee eller för medlem, 300 kr.

Bokaren är ansvarig för samtliga spelare i bokningen och fakturering sker i efterskott till bokaren för spelplatser som inte betalats, avbokats eller ankomstregistrerats i tid. Kan du inte komma till en bokad tid utgår ingen avgift om någon annan kommer i ditt ställe.

Hur meddelar jag min ankomst till klubben?

Meddela receptionen som tidigare, alternativt använder du vår terminal där du även kan få ditt scorekort utskrivet eller ankomstmarkera dig via MinGolf Bokning. Senast 20 minuter innan du slår ut önskar vi att du meddelar din ankomst.

Vid hög beläggning har receptionen rätt att flytta bokningar för att fler ska få möjlighet att spela, t.ex. 2-bollar flyttas ihop till 4-bollar, vilket kan innebära att du kan få en justerad starttid dock max 20 minuter framåt i tiden.

Vi hoppas tidsbokningen kommer fungera bra för dig under säsongen, för frågor kontakta eller besök oss i receptionen, så hjälper vi dig mer än gärna!

Spel utan greenfeeavgift

Greenfeekontroller genomförs regelbundet på båda banorna. Vid spel utan erlagd greenfeeavgift debiteras gällande greenfee plus 500 kr.