Tävlingsgrupper

För tjejer och killar (13–21 år) som har kommit lite längre i sin golf och är motiverade golfspelare. Spelarna i denna grupp har förmågan att fokusera och ta instruktioner samt visar ambition och intresse för träningen och tävlandet. Spelarna i denna grupp förväntas delta i tävlingar som exempelvis Svenska Juniortourerna, JMI, Teen Cup, KM mfl och delta i Stockholms Golfförbunds Academy.

Ett anmälningskrav är även att fylla i målsättningsdokument och tävlingsplanering för säsongen samt så ska du genomföra ett utvärderingssamtal med Sebastian för att förtydliga denna plan som vi sedan arbetar efter.

Träning ges en gång i veckan, i grupper om 8 juniorer.

Start för träning blir vecka 16. Träningen är en timma per vecka och pågår från vecka 16 till vecka 39. Under sommaren, vecka 25-33, kör vi två timmar tisdagar 10-12 och i helgrupp.

Första veckan under sommarlovet bjuder vi in till ett 2-dagarsläger i samband med Teen Cup.

Tävlandet kräver föräldraengagemang

Träningen ger mer utrymme för individuell stöttning och uppföljning vad gäller planering och genomförande av tävlandet. För att den spelande junioren ska kunna tävla behövs även stöttning från föräldrarna i allt från anmälan till skjuts till tävlingarna.

  • Föräldrar till tävlingsjuniorer förväntas ställa upp som funktionärer för de tävlingar vi ordnar på klubben. Efter anmälan kommer ni bli tilldelad en dag när ni behöver vara funktionär på klubben. Kan man inte den tilldelade dagen behöver man själv hitta en ersättare.

För att ge föräldrarna bästa förutsättningarna kommer vi bjuda in alla föräldrar till en informationsträff med fokus på vilka tävlingar man kan spela och hur man anmäler.

Lagledare

Vi söker även i år föräldrar som kan vara lagledare tävlingsgruppen. Lagledarens roll än knuten till idrottskommittén och det handlar främst om att bidra med aktiviteter för ökad teamkänsla men också att bidra till bättre förutsättningar för att fler ska komma ut och tävla. Det kan handla om enkla saker som att koordinera skjuts till tävlingar eller följa med till tävlingar för stötta juniorerna eller i samarbete med Idrottskommittén bjuder in andra klubbar för vänskapsmatcher.

Kostnad och anmälan

Ansökan till tävlingsgruppen görs på hemsidan. Träningen kostar 5500 kr och betalas vid anmälan. I träningsavgiften ingår gruppträning, rangekort med värde 3 000kr, 4 st x 25 min privatlektioner och en piké för tävling.

För tävlingarna har juniorerna möjlighet att söka ersättning för anmälan/tävlingsavgift, läs mer här. Ett förtydligande; endast de juniorer som går i träning och har betalt sin träningsavgift har möjlighet att söka ersättning. Blankett för att söka tävlingsersättning.

Anmälan görs via Svenskalag